Wil jij jouw technische kennis inzetten bij het opleiden van studenten voor de techniek? Coach, begeleid en inspireer jij de Technische Bedrijfskundigen van de toekomst en wil je ondertussen jouw eigen talenten verder ontwikkelen?

Docent/Coach Technische Bedrijfskunde voor Technische Beroepsrol

Solliciteren

In het kort

Samen met een dynamisch en gedreven docententeam (40 fte) ruim 1000 studenten opleiden tot professionele en competente ingenieurs: dat is de uitdaging waar je voor staat als docent en coach bij Technische Bedrijfskunde! We verzorgen relevant en actueel onderwijs gericht op alle domeinen van de technische bedrijfskunde. Onze studenten worden van oudsher opgeleid tot procesverbeteraars, en steeds meer ook als ontwerpers van processen binnen de technisch bedrijfskundige context. Het werkveld wordt complexer en steeds meer interdisciplinair. Binnen ons Institute for Design & Engineering (IDE) werken onze studenten dan ook samen met collega opleidingen Electrical Engineering, Werktuigbouwkunde en Built Environment aan praktische vraagstukken uit het werkveld.

Werken bij TBK is een uitdaging waarbij veel ruimte is om jezelf te ontwikkelen en met jouw talenten, ambitie en beroepservaring een substantiële bijdrage te leveren aan de persoonlijke en professionele vorming van (jong) volwassenen. Vind jij het leuk om studenten te coachen in de ontwikkeling van hun professionele competenties, hen te begeleiden in hun leerproces en een leven lang leren mentaliteit bij hen te ontwikkelen? Werk je graag in een gezellig team in een open en professionele cultuur? Dan willen we graag kennismaken!

Op dit moment bereiden we een grote onderwijsinnovatie voor. In onze nieuwe onderwijsvisie staan het leerproces van de student en de rol van de beroepspraktijk centraal. In september 2022 gaat dit nieuwe onderwijs starten in jaar 1. We werken in teams aan de ontwikkeling en uitvoering van modulair ingerichte onderwijsprogramma’s. Werkvormen variëren van hoor/werkcolleges tot projectgroepen, één op één begeleiding, groepsbegeleiding en werken in leerteams. Bij de ontwikkeling van ons onderwijs zijn we steeds bezig met relevante vraagstukken uit het bedrijfsleven, recente bevindingen uit onderzoek van onze (technische) lectoraten en nieuwe didactische inzichten.

Wat jij hebt

 • Ervaring/affiniteit met (student)begeleiding;
 • Kennis van/ervaring met de technische beroepsrollen binnen TBK, zoals:

- Maintenance engineer
- Sales engineer
- Logistics engineer

 • Een afgeronde bacheloropleiding in een voor TBK relevante richting;
 • Enkele jaren ervaring in het bedrijfsleven is een pré.

Wie jij bent

Je bent sociaal, gedreven, communicatief sterk, flexibel, proactief, en een teamplayer. Het motiveert je om met (jong)volwassenen bezig te zijn en hen te enthousiasmeren en stimuleren tot persoonlijke ontwikkeling. Je vindt jouw eigen ontwikkeling ook belangrijk en hebt een zelflerende houding. Je kan inspelen op individuele leervragen van studenten en leerteams/projectgroepen. Je hebt affiniteit met het verzorgen van cursussen of trainingen en je vindt het leuk om je didactische vaardigheden te ontwikkelen.

Werkomgeving

De bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde is met de bacheloropleidingen Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Built Environment onderdeel van het Institute for Design & Engineering. In vrijwel alle technische vakgebieden verzorgt het instituut bachelor- en masteropleidingen en cursussen voor werkende professionals. Onze lectoraten en kenniscentra voeren daarnaast toegepast onderzoek uit en leveren expertise aan bedrijven en branches, in het bijzonder rondom de thema’s Health Care and Medical Technology, Smart Sustainable Cities en Asset Management. Onze ingenieurs beschikken over actuele, relevante en snel toepasbare theoretische en praktische kennis binnen het vakgebied en zij kunnen zelfstandig onderzoek uitvoeren.

Wat bieden we jou?

Behalve afwisselende werkdagen in een innovatieve werkomgeving? Nou, dat we een stabiele werkgever zijn met prachtige ambities.

Maar er is natuurlijk meer:

 • De mogelijkheid om tussen de 0,6 – 1,0 fte te werken;
 • Een salaris van maximaal € 4.569,57 bruto per maand bij voltijd (schaal 10).
 • Een tegemoetkoming in de eigen bijdrage van de zorgverzekering van € 300,00 bruto per jaar naar rato dienstverband;
 • Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Wij hebben daarnaast uitstekende studie en ontwikkelingsmogelijkheden. Om je een voorbeeld te geven, maar zeker niet het enige: jaarlijks wordt een ontwikkelfestival georganiseerd met interessante workshops waar jij als HU medewerker gratis aan kunt deelnemen;
 • Bij een fulltime dienstbetrekking bestaat de mogelijkheid tot wel 428 uur (=53,5 dagen) verlof per jaar;
 • Verder is er flexibiliteit en vrijheid in werktijden;
 • Uiteraard een smartphone en een laptop;
 • Een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extra’s zoals fietsplan en kortingen bij andere verzekeringen, software en fitness;
 • En tenslotte maar zeker niet onbelangrijk: de kans om deel uit te maken van een geweldig team in een dynamische omgeving!

Je kunt eventuele vragen over de vacature per email stellen aan Machiel van de Laan, Opleidingsmanager TBK, via machiel.vandelaar@hu.nl. Informatie over werken bij Hogeschool Utrecht is verder te vinden op www.werkenbijhu.nl.

Wat verder belangrijk is

Ben je geïnteresseerd, reageer dan zo snel mogelijk. Bij voldoende potentiële kandidaten wordt deze vacature gesloten. Wanneer we een mogelijke match zien plannen we een kennismakingsgesprek in. Het verzorgen van een minicollege maakt deel uit van de selectieprocedure.

De sollicitatieprocedure is te vinden in de sollicitatiecode op onze site https://werkenbijhu.nl/arbeidsvoorwaarden. Hier is ook een link naar de CAO-HBO te vinden.

Een referentie, digitale check op diploma en identiteitsbewijs en de aanvraag van een VOG zijn onderdeel van de procedure.

Vanuit de overtuiging dat diversiteit bijdraagt aan ons onderwijs en onderzoek, worden kandidaten met verschillende achtergronden, ervaringen en beperkingen met nadruk uitgenodigd om te solliciteren.

 

Vacature delen op:
Referentienummer:
1912
Regio:
Utrecht
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd
Werkuren:
Parttime
Werkdagen:
Dag
Startdatum:
25-05-2022
Sluitingsdatum:
15-08-2022
Company homepage:
http://www.hu.nl
Terug naar boven