Corporate Registrar

Solliciteren

Functie
Als Corporate Registrar ben je een onafhankelijk interne toezichthouder van onze resultaatregistratie- en diploma-uitgifteprocessen en het proces van waardepapieren voor cursorisch (non-degree) onderwijs. Zo doe je grondig onderzoek in vorm van een ‘nulmeting’ en periodieke audits en beoordeel je de consistentie, optimalisatie, betrouwbaarheid en integriteit van (geautomatiseerde) resultaatregistratie en diploma-uitgifte (en andere waardepapieren). Zijn alle stappen in het proces volledig, tijdig, volgens de wet en conform de afgesproken richtlijnen en procedures uitgevoerd? En voldoen onze registratiesystemen voor studieresultaten zoals Osiris en Coachview aan alle wet- en regelgeving? Worden diploma’s en andere waardepapieren op de juiste manier ondertekend en bewaard?

De bevindingen en conclusies van je onderzoek rapporteer je aan de Manager Beleidsevaluatie, de Directeur Bestuursdienst en aan het College van Bestuur, waarbij je altijd je onafhankelijkheid borgt.

Verder ben je een vraagbak en adviseer je de organisatie gevraagd en ongevraagd met als doel dat processen (blijven) voldoen aan de wettelijke eisen, de OER en de WHW en de wensen en eisen van de organisatie. Vanzelfsprekend informeer je het College van Bestuur en alle relevante interne actoren tijdig over belangrijke in- en externe ontwikkelingen en mogelijke risico’s. Je kaart knelpunten echter niet alleen maar aan, maar denkt ook mee in mogelijke oplossingen. Een belangrijke, uitdagende adviseursrol met veel verantwoordelijkheid. 

Jouw profiel

 • Je hebt een hbo-/wo-opleiding afgerond en ervaring binnen het hoger onderwijs opgedaan.
 • Daarnaast heb je uitstekende kennis van de OER en de WHW en ervaring met Osiris en/of Coachview.  
 • Je bent bekend met onze resultaatregistratie- en diploma-uitgifteprocessen en weet hoe de waarde van een diploma tot stand komt.
 • Verder ben je kritisch, onafhankelijk en alert vanuit je rol, maar ook pragmatisch en gericht op mogelijke oplossingen.
 • Vanzelfsprekend ben je discreet, integer en betrouwbaar.
 • Je staat stevig in je schoenen, weet andere te overtuigen en hebt goede adviesvaardigheden.
 • Verder ben je omgevings- en organisatiebewust en hou je altijd het overzicht.

Over de werkplek

Je maakt onderdeel uit van de Bestuursdienst. In jouw rol adviseer je management en directies en rapporteer je onafhankelijk aan het College van Bestuur. Je hebt veel contact met de Dienst Onderwijs, Onderzoek & Studentzaken, de afdelingen Juridische Zaken en Bureau Inschrijving en de Examencommissies. Jouw vaste standplaats is onze locatie aan de Padualaan 99 op het Utrecht Science Park.

Wat bieden we jou

 • Een arbeidsovereenkomst van een jaar (D4) met een omvang van 0,5 fte (0,6 fte is eventueel bespreekbaar). Bij benoeming van een interne kandidaat behoudt deze zijn of haar rechtspositie.
 • Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal €4.715,81 en maximaal €6.064,86 op basis van 1,0 fte (schaal 12);
 • Een tegemoetkoming in de eigen bijdrage van de zorgverzekering van €300,00 bruto per jaar naar rato dienstverband;
 • Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Wij hebben  daarnaast uitstekende studie en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Bij een fulltime dienstbetrekking bestaat de mogelijkheid tot wel 428 uur verlof per jaar;
 • Verder is er flexibiliteit in werktijden;
 • Uiteraard een smartphone en een laptop;
 • Een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extra’s zoals fietsplan en kortingen bij andere verzekeringen, software en fitness;
 • Voor interne kandidaten geldt dat de bestaande rechtspositie binnen de HU wordt gerespecteerd.

Enthousiast?

Ben je enthousiast, maar ook nog wel nieuwsgierig naar de rol van Corporate Registrar? Neem dan zeker contact op Merijn Harms (Manager Bestuursdienst afdelingen Beleidsevaluatie en Monitoring en Bestuurssecretariaat) via 06 236 63 255. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure dan kan je terecht bij Eva van Haaren (Corporate Recruiter) via eva.vanhaaren@hu.nl.  

Wil je direct solliciteren? Dat kan uitsluitend online via de sollicitatiebutton tot en met 22 mei. We ontvangen graag jouw cv en een korte motivatie. De eerste gesprekken digitaal staan gepland op maandag 30 mei. 

Spreken we je snel? 

Wij geloven dat medewerkers het beste tot hun recht komen in een inclusieve werkomgeving waar respect, samenwerking en aandacht voor individuele kwaliteit en (talent)ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Als inclusieve werkgever nodigen wij daarom nadrukkelijk alle doelgroepen op om te solliciteren. Een referentie, digitale check op diploma en identiteitsbewijs en de aanvraag van een VOG zijn onderdeel van de procedure.

Vacature delen op:
Referentienummer:
2031
Regio:
Utrecht
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd
Werkuren:
Parttime
Werkdagen:
Dag
Startdatum:
19-04-2022
Sluitingsdatum:
22-05-2022
Company homepage:
http://www.hu.nl
Terug naar boven