Lerarenopleider Nederlands 0,6 - 0,8 fte

Solliciteren

Met je innovatieve bijdrage ben je continu op zoek naar nieuwe, moderne methodes om ons onderwijs beter te maken en om onze studenten te motiveren. In onze opleidingen zijn digitale geletterdheid en digitale didactiek speerpunten. Wij zijn daarom op zoek naar een ondernemende hogeschooldocent en een breed inzetbare generalist op het terrein van het schoolvak Nederlands. Iemand die domein- of leerlijn-overstijgend werkt en een geïntegreerde aanpak van het schoolvak Nederlands nastreeft.

Lerarenopleider
Als lerarenopleider begeleid je studenten in hun ontwikkeling naar professioneel leraar. De doelgroep die je opleidt is zeer divers en bestaat uit zowel voltijd als deeltijd bachelorstudenten en masterstudenten. Het onderwijs dat je geeft, is gericht op zowel de vakdidactiek als de algemene didactiek. Je kent en gebruikt verschillende didactische methodes, je stelt je eigen lesgeven als voorbeeld voor de studenten en hun praktijk en je verbindt op inspirerende en zichtbare wijze theorie en praktijk met elkaar.
Verder onderhoud je nauwe contacten met het onderwijsveld en ben je bereid om instituutsopleider op een opleidingsschool te worden.

In het kort:

  • Verzorgen van cursussen in een of meerdere leerlijnen (vakinhoudelijk bekwaam, vakdidactisch handelen en pedagogisch handelen) van de opleiding en begeleiden van leerteams;
  • Op jouw eigen wijze invulling geven aan het onderwijs in de blended learning omgeving;
  • Begeleiden van stages;
  • Onderhouden van nauwe contacten met het werkveld.

Jij bent…
Je bent een inspirerende docent(e), met een duidelijke visie op het opleiden van leraren in verschillende fasen (bachelor en master) en varianten (voltijd en deeltijd). Je bent in staat om studenten mee te nemen en te enthousiasmeren. Jij geeft ruimte aan de persoonlijke ontwikkeling van onze student en omarmt de uiteenlopende verschillen van onze student in het kader van diens professionele ontwikkeling. Ook ben je in staat een actieve en stimulerende rol te vervullen in een innovatieve, sterk veranderende omgeving waarin samenwerking met de scholen een belangrijke rol speelt.

Je hebt het vermogen om samen te werken en met collega’s kennis en je staat open om kunde  te delen. Je vindt het leuk om met anderen inspirerend onderwijs te ontwerpen, uit te voeren, te toetsen, te evalueren en (zo nodig) bij te stellen. Je bent bereid om een avond per week te werken. Ten slotte ben je ondernemend en heb je feeling voor contractactiviteiten.

Wat jij hebt:

  • Een eerstegraads lesbevoegdheid voor het vak Nederlands;
  • Recente werkervaring in het vo en/of mbo;
  • Je voelt je betrokken bij het schoolvak Nederlands en bij het opleiden van leraren;
  • Bij voorkeur heb je kennis van digitale didactiek en digitale geletterdheid;
  • Een passie voor onderwijs, didactiek en de rol van Nederlands in andere vakgebieden, leergebieden of beroepssectoren en het opleiden van leraren in een competentiegerichte opleiding;
  • Kennis van NT2 is een pre.

Werkomgeving
Je thuisbasis is de vakgroep Nederlands in het Team Nederlands/Wiskunde/NT2. Het docententeam bestaat uit enthousiaste lerarenopleiders met diverse achtergronden. Daarnaast beschikt de HU over een kenniscentrum Leren en Innoveren waar samengewerkt wordt op aan praktijkgericht onderzoek. Vanuit de opleidingen werken we samen met de lectoraten Meertaligheid en Onderwijs en beroepsonderwijs.  

Wat wij je bieden
Je krijgt een jaarcontract (D4). Verlenging behoort in beginsel tot de mogelijkheden. Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal € 3,881.09 tot € 5,332.48 (schaal 11, CAO per 1-6-2022). Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Daarnaast vinden wij persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijk en kunnen wij uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden bieden. Tot slot hebben we tal van leuke extra’s zoals gebruik van de modernste HU-klinieken, en kortingen op zaken zoals fitness, verzekeringen en software.
Het algemeen functieprofiel van Hogeschooldocent 2 kun je hier vinden. De gewenste startdatum is 1 augustus 2022.

Solliciteren
Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Nynke van Ingen via nynke.vaningen@hu.nl Dit e-mail adres is uitsluitend bedoeld voor het inwinnen van informatie en niet om te solliciteren. Je kunt tot en met donderdag, 25 mei 2022 uitsluitend direct online solliciteren.

Klik hier voor meer informatie over werken bij Hogeschool Utrecht. De sollicitatieprocedure is te vinden in de sollicitatiecode op onze site. Hier is ook een link naar de CAO-HBO te vinden.

Wat verder belangrijk is
Bij voldoende potentiële kandidaten wordt deze vacature eerder gesloten, reageer dus zo snel mogelijk als je denkt de juiste kandidaat te zijn. Werkdagen zijn in ieder geval woensdag en donderdag.

Vacature delen op:
Referentienummer:
2029
Regio:
Utrecht
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd
Werkuren:
Parttime
Werkdagen:
Dag
Startdatum:
13-05-2022
Sluitingsdatum:
25-05-2022
Locatie:
Utrecht
Company homepage:
http://www.hu.nl
Terug naar boven