Docent Werktuigbouwkunde

Solliciteren

Aan de opleiding Werktuigbouwkunde (WTB) van de Hogeschool Utrecht verzorgen wij relevant en actueel (technisch) onderwijs. Dat is belangrijk, omdat het werkveld van de WTB'er steeds inhoudelijk complexer en - vooral ook – steeds verdergaand interdisciplinair is. Werktuigbouwkundigen van de HU werken onder andere bij engineeringbureaus aan onderwerpen als de energietransitie en het ontwikkelen van technologieën van de toekomst.

We hebben de ambitie om het Nederlandse “MIT” te worden op het gebied van toegepaste techniek. In jouw rol van docent geef jij vanuit jouw expertise op het gebied van bijv. draai en frees-activiteiten, constructie-elementen, 3D-printen of de energietechniek, invulling aan deze ambitie. Niet alleen de theorie vinden wij belangrijk, onze studenten gaan dit namelijk toepassen in de praktijk met kenmerkende projecten vanuit of gerelateerd aan de beroepspraktijk. Samen met jouw collega’s heb jij de verantwoordelijkheid te zorgen dat onze studenten optimaal zijn voorbereid op de toekomst. Of het nu gaat om constructies, prototypen, energietechniek of gezondheidstechnologie: dankzij jouw kennis en ervaring leveren wij de beste WTB’ers af die met een gedegen technische basis op de arbeidsmarkt beschikbaar komen.

Wat jij hebt

  • Je bent in het bezit van een bachelorsdiploma in een relevante technische opleiding;
  • Vakvolwassenheid in de praktijk van werktuigbouwkunde;
  • Gedegen ervaring in het verzorgen en/of ontwikkelen van onderwijs, trainingen of cursussen;
  • Als jij nog geen didactische kwalificatie hebt behaald, dan regelen wij dat jij deze bij ons alsnog kunt behalen. Wij betalen dan jouw opleiding;
  • Een netwerk met de beroepspraktijk, waardoor jij in staat bent praktijk en theorie actief met elkaar te verbinden.

Wie jij bent

Jij herkent jezelf in de drie HU kerncompetenties: initiatief, resultaatgerichtheid en samenwerken. En omdat wij oprecht willen dat jij succesvol wordt, horen wij in ons gesprek met jou graag meer over jouw gedrevenheid bij het begeleiden van (jong) volwassenen en hoe jij hen enthousiasmeert voor verschillende technische disciplines.

Daarnaast denk jij vanuit het perspectief van de student en de (arbeids-)markt. Je kan inspelen op individuele leervragen van studenten en van leerteams/projectgroepen. Je bent in staat te schakelen in rollen en stijlen, waardoor jij de leerdoelen met studenten verwezenlijkt. Tot slot ben jij doorlopend bezig met het vergroten en verbeteren van jouw eigen kennis en vaardigheden, waardoor jij in staat bent bij te dragen aan de ambities van de opleiding WTB.

Werkomgeving

Je komt terecht in een no-nonsense omgeving met een open feedbackcultuur. Daarnaast is er veel ruimte voor nieuwe initiatieven en wordt er veel samengewerkt. De collega’s van het Institute for Design & Engineering hebben samen de wens om voortdurend nieuwe dingen te leren, samen beter te worden en de successen te vieren. Je geeft les aan studenten uit de voltijd- en deeltijdopleidingen.

Wat wij je bieden

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een jaar (D4) met een omvang van 0,6-1,0 fte (in overleg). Verlenging behoort tot de mogelijkheden. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring is het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband minimaal € 3.018,49 en maximaal € 4.569,57 (schaal 10, cao vanaf 1 juni 2022). Daarnaast ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%. Wij hebben uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en we investeren expliciet en significant in je professionele groei. Zo bieden we je al bij start van je aanstelling de mogelijkheid om je didactische aantekening te halen. Verder is er keuze tussen een kortere werkweek of meer verlof bij een langere werkweek. Ook is er flexibiliteit in werktijden in relatie tot jouw lesrooster. Wij hebben tenslotte een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extra’s zoals een fietsplan en kortingen bij andere verzekeringen, software en fitness.

Solliciteren

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Remco Pollé, remco.polle@hu.nl of via 06 – 28 35 09 46. Meer informatie over werken bij Hogeschool Utrecht is verder te vinden op www.hu.nl/werkenbij

Je kunt tot en met 30 mei 2022 uitsluitend direct online solliciteren. De eerste gesprekken zullen op 13 en 16 juni 2022 plaatsvinden.

Vacature delen op:
Referentienummer:
0000
Regio:
Utrecht
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd
Werkuren:
Fulltime
Parttime
Werkdagen:
Dag
Startdatum:
26-04-2022
Sluitingsdatum:
30-05-2022
Company homepage:
http://www.hu.nl
Terug naar boven