Studentendecaan

Solliciteren

Bij de Hogeschool Utrecht werken er meerdere studentendecaan verspreidt over verschillende locaties, zowel in Utrecht als in Amersfoort. Wij hebben op dit moment meerdere posities vrij binnen dit team en we komen graag in contact met jou!

Functie

De studentenpopulatie binnen de HU is erg divers. Als Studentendecaan krijg je dan ook te maken met uiteenlopende thema’s: studeren met dyslexie, familieomstandigheden of over financiële problemen die invloed kunnen hebben op het studeren. In jouw rol van Studentendecaan ‘wijs je de student de weg’, bijvoorbeeld als een student een voorziening moet aanvragen bij de examencommissie. Jij bespreekt met de student de mogelijkheden en welke wegen er bewandeld moeten worden. De student behoudt zelf de regie over zijn of haar studie.

Daarnaast geef je ook adviezen aan opleidingen over studentbegeleiding. Bijvoorbeeld in geval van studenten met ingewikkelde persoonlijke omstandigheden of over nieuwe regelingen zodat ook studenten met een functiebeperking of een extra ondersteuningsbehoefte succesvol kunnen studeren.

Wat deze baan extra leuk maakt en een mooie dimensie toevoegt, is dat je ook de mogelijkheid hebt om bij ons Student Support Centre jouw ervaringen en skills in het ontwikkelen en verzorgen van trainingen, workshops en support groepen op het gebied van studentenwelzijn in kan zetten. We vertellen je hier in een gesprek graag meer over.

Het team

Je bent lid van het team Studentbegeleiding van ongeveer 50 medewerkers, bestaande uit studentendecanen en -psychologen, keuzeadviseurs, het Student Support Centre (SSC) en de administratieve ondersteuning. De afdeling Studentbegeleiding valt onder de Dienst Onderwijs, Onderzoek & Studentzaken (OO&S). De studentendecanen zijn in locatieteams verdeeld die studenten van specifieke instituten ondersteunen. We hebben meerdere teams op het Utrecht Science Park en een team dat zowel in Utrecht als in Amersfoort actief is. De openstaande vacatures zijn bij de teams in Utrecht en één positie met het zwaartepunt in Amersfoort. Vanuit een hybride werkvorm zul je ook regelmatig vanuit huis werken.

Jouw profiel

Uiteraard zijn we benieuwd naar jouw wensen en behoeftes met betrekking tot een werkgever en een specifieke functie. Om succesvol te kunnen zijn in de rol van Studentendecaan zijn een aantal aspecten van belang:

 • Minimaal een afgeronde bachelor opleiding;
 • Werkervaring in het hoger onderwijs en up to date kennis van de wet- en regelgeving in het hoger onderwijs;
 • Uitgebreide gesprekservaring over complexe zaken en kortdurende begeleiding;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Eerdere ervaring als studentendecaan is een pré;
 • Daarnaast is het in deze functie belangrijk dat je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een goed inlevingsvermogen. Een proactieve houding past bij je. En uiteraard ben je integer, daadkrachtig en stressbestendig.

Naast wat je meeneemt, vinden wij het ook belangrijk om te weten wie je bent. Welke aspecten zie je graag terugkomen in jouw werk en wat verwacht je van de HU? Wij streven naar een divers team van Studentendecanen en we gaan graag met je in gesprek welke toevoeging jij hierin kan doen.

Wat bieden we jou

Behalve een uitdagende rol als Studentendecaan, is de HU een werkgever met prachtige ambities en goede voorwaarden:

 • Een arbeidsovereenkomst van een jaar (D4) met een omvang tussen de 0,6 en 0,8 fte;
 • Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal €3.881,09 en maximaal €5.332,48 op basis van 1,0 fte (schaal 11, nieuwe CAO HBO per 1 juni);
 • Een tegemoetkoming in de eigen bijdrage van de zorgverzekering van €300,00 bruto per jaar naar rato dienstverband;
 • Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Wij hebben  daarnaast uitstekende studie en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Bij een fulltime dienstbetrekking bestaat de mogelijkheid tot wel 428 uur verlof per jaar;
 • Verder is er flexibiliteit in werktijden;
 • Uiteraard een smartphone en een laptop;
 • Een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extra’s zoals fietsplan en kortingen bij andere verzekeringen, software en fitness;
 • Voor interne kandidaten geldt dat de bestaande rechtspositie binnen de HU wordt gerespecteerd.

Enthousiast?

Ben je enthousiast, maar ook nog wel nieuwsgierig naar de rol van Studentendecaan? Neem dan zeker contact op Jeroen van Pelt- Deen (Manager Team Studentbegeleiding) via +31 88 481 8623 (niet bereikbaar in week 19). Heb je vragen over de sollicitatieprocedure dan kan je terecht bij Eva van Haaren (Corporate Recruiter) via eva.vanhaaren@hu.nl.  

Wil je direct solliciteren? Dat kan uitsluitend online via de sollicitatiebutton tot en met 29 mei. We ontvangen graag jouw cv en een korte motivatie. De eerste sollicitatieronde zal digitaal plaatsvinden in de ochtend op maandag 13 en dinsdag 14 juni. De vervolggesprekken zijn fysiek op het Utrecht Science Park.

Spreken we je snel? 

Wij geloven dat medewerkers het beste tot hun recht komen in een inclusieve werkomgeving waar respect, samenwerking en aandacht voor individuele kwaliteit en (talent)ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Als inclusieve werkgever nodigen wij daarom nadrukkelijk alle doelgroepen op om te solliciteren. Een referentie, digitale check op diploma en identiteitsbewijs en de aanvraag van een VOG zijn onderdeel van de procedure.

Vacature delen op:
Referentienummer:
2068
Regio:
Utrecht
Vacaturetype / functietype:
Contract
Werkuren:
Parttime
Werkdagen:
Dag
Startdatum:
10-05-2022
Sluitingsdatum:
29-05-2022
Company homepage:
http://www.hu.nl
Terug naar boven