Praktijkinstructeur Huidtherapie

Solliciteren

Als Praktijkinstructeur Huidtherapie werk je met zowel voltijd- als deeltijdstudenten. Je geeft instructie en draagt zorg voor dat de studenten naast huidtherapeutische expertise ook kritisch onderzoekend vermogen ontwikkelen. Reflectief vermogen, interprofessioneel samenwerken, ondernemendheid en cliëntgericht en preventiegericht werken zijn eveneens onderdeel van de opleiding. In onze moderne kliniek behandelen studenten patiënten en starten wij met het verrichten van onderzoek. In deze functie ontwikkel je zowel jezelf als het vakgebied.

In het kort

 • Je voert praktijkgericht onderwijs uit aan studenten;
 • Je geeft uitleg van de toepassingsmogelijkheden van methoden, technieken, instrumenten en apparatuur aan studenten;
 • Je begeleidt studenten bij het leerproces binnen de opleiding;
 • Je brengt en vernieuwt kennis van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied;
 • Je draagt bij aan de evaluatie van de opzet en de uitvoering van onderwijsonderdelen;
 • Je draagt bij aan onderwijsverbetering;
 • Je draagt bij aan inhoudelijke en didactische ontwikkeling van onderwijs;
 • Je voert organisatie, administratie, logistiek en communicatie van onderwijsprocessen uit.

Wie jij bent

 • Je hebt een afgeronde bacheloropleiding Huidtherapie;
 • Je hebt veel recente werkervaring als huidtherapeut;
 • Je hebt ervaring met diverse huidtherapeutische interventies zoals acnezorg, licht- en lasertherapie, Oedeemzorg;
 • Je bent bekend met interprofessioneel samenwerken en zorgtechnologie en draagt dit ook uit;
 • Wanneer je nog niet beschikt over een didactische aantekening dan ben je bereid om dit te volgen. Wij bieden de opleiding daarvoor aan;
 • Je bent en blijft werkzaam in de (huidtherapeutische) praktijk.

Je bent een inspirerende en enthousiaste huidtherapeut en ben je een flexibele teamspeler. Je bent resultaatgericht, kunt inspireren en overtuigen. Je wilt je kennis en kunde delen met aankomende beroepsbeoefenaren en collega’s. Onze studenten hebben in hun beroepspraktijk brede culturele vaardigheden nodig. Het is daarom een pré als je op dit gebied extra competenties in huis hebt.

Over de werkplek

Het team van Huidtherapie bestaat uit ongeveer 35 docenten die zeer betrokken zijn bij hun studenten en de ontwikkeling van het beroep. De opleiding Huidtherapie wordt aangeboden in een voltijd en een deeltijd variant. Beiden leiden op tot hetzelfde diploma. De deeltijdvariant richt zich vooral op reeds werkende professionals die het beroep van Huidtherapeut willen gaan uitoefenen. Om optimaal te kunnen aansluiten bij ontwikkelingen in het beroepenveld en in de zorg, wordt het curriculum én de didactiek van de opleiding ingrijpend vernieuwd.

Wat wij je bieden

Je krijgt een jaarcontract (D4) als instructeur met een omvang van 0,6 tot 1,0 fte (in overleg). Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal € 2902,39 en maximaal € 3998,91 bruto (schaal 9). Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%. Daarnaast vinden wij persoonlijke en professionele ontwikkeling heel belangrijk en kunnen wij uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden bieden. Wij begrijpen ook dat vandaag de dag flexibiliteit voor jou belangrijk is vandaar dat we keuze bieden tussen een kortere werkweek of meer verlof bij langere werkweek en is er flexibiliteit in werktijden. Tot slot hebben we tal van leuke extra’s zoals gebruik van de modernste HU klinieken, en kortingen op tal van zaken zoals fitness, verzekeringen en software. 

Over het instituut

Het Instituut voor Paramedische Studies (IPS) verzorgt meerdere opleidingsprogramma’s op bachelor en post-HBO niveau in het paramedische domein (farmakunde, huidtherapie, logopedie, management in de zorg, mondzorgkunde, optometrie, orthoptie, tandprothetiek).

IPS is een toonaangevend instituut waar de studenten worden opgeleid tot onderzoekende, ondernemende, reflectieve beroepsbeoefenaren die bijdragen aan participatie van burgers in de samenleving en gezondheidswinst van individuele burgers.
In de zogenaamde (pre-)klinieken, waar ook de opleiding Huidtherapie intensief gebruik van maakt, worden jaarlijks duizenden patiënten ontvangen die door studenten onder begeleiding van docenten worden behandeld. In deze klinieken wordt praktijkgericht onderzoek gedaan, gericht op het verbeteren, actualiseren en innoveren van de beroepspraktijk en worden studenten in een hoogwaardige omgeving voorbereid op de beroepspraktijk.
Het instituut streeft op alle terreinen naar hoge kwaliteit. Innovaties in curricula vinden plaats in samenwerking met de beroepspraktijk en komen mede voort uit “evidence based research” en bereiden daarmee voor op excellente beroepsuitoefening van onze professionals. Het IPS is de vanzelfsprekende partner voor de relevante beroepspraktijk.

Solliciteren

Denk jij dat jij en de opleiding Huidtherapie aan de HU een goede match zijn en ben je enthousiast geworden? Dan kun je tot en met 22 mei 2022 online solliciteren via de site https://www.hu.nl/werkenbij

Wil je meer informatie over deze functie neem dan gerust contact op met Wiesje Olivier, kernteamlid bacheloropleiding Huidtherapie, wiesje.olivier@hu.nl of 06 3911 6887.

Vacature delen op:
Referentienummer:
2064
Regio:
Utrecht
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd
Werkuren:
Fulltime
Parttime
Werkdagen:
Dag
Startdatum:
11-05-2022
Sluitingsdatum:
22-05-2022
Company homepage:
http://www.hu.nl
Terug naar boven