Opleidingsmanager Life Sciences

Solliciteren

Dan gaan we graag met je in gesprek voor de functie van opleidingsmanager Life Sciences bij het Institute for Life Sciences & Chemistry (ILC) van de Hogeschool Utrecht. De Hogeschool Utrecht is een kennisinstelling waar onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk samenwerken aan duurzame oplossingen voor maatschappelijke opgaven, zoals Gezondheid, Voeding en Duurzaamheid. Het ILC is een vooraanstaand instituut in Nederland op het gebied van medisch-biologische, chemische en chemische technologie laboratoriumopleidingen. De opleiding biologie en medisch laboratoriumonderzoek (BML, Life Sciences) is een bacheloropleiding in voltijd- en deeltijdvariant, met ruim 1.000 studenten en ca. 50 fte docenten. Ons onderwijs kenmerkt zich door een sterke vervlechting met de (beroeps)praktijk en we leiden studenten op tot praktijkgerichte hbo-professionals met een stevige technologische basis.

Over de functie

Als opleidingsmanager ben je verantwoordelijk voor de opleiding Life Sciences. Je draagt zorg voor de dagelijkse gang van zaken en je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs. Je hebt een stimulerende rol bij de persoonlijke ontwikkeling van de docenten en je hebt een open communicatie naar studenten.

De belangrijkste vraagstukken voor de opleiding Life Sciences zijn de ontwikkeling van een nieuw curriculum, het verder professionaliseren van de zelforganiserende docententeams en het verbinden van onderwijs en onderzoek in ‘living labs’. Het concept voor het living lab vormt de basis voor het nieuwe curriculum waar studenten, docenten en onderzoekers in een “real-life” omgeving werken aan innovatieve oplossingen. Samen met bedrijven uit ons het werkveld en het lectoraat Innovative testing en het Ilab draag je zorg voor excellent onderwijs en onderzoek.

Binnen het instituut beleggen we de taken en verantwoordelijkheden meer en meer binnen de docententeams zodat zij zelf organiserend kunnen werken. Je weet de behoeften van de teams te vertalen in managementopgaven. En anderzijds geef je handen en voeten aan het instituutsbeleid op opleidingsniveau.

Je deelt de verantwoordelijkheid voor de opleiding Life Sciences met een collega opleidingsmanager. Samen bewaak je het budget en hanteer je de kaders van de hogeschool, het instituut en de opleiding. Je maakt samen met drie opleidingsmanagers en de instituutsdirecteur deel uit van het managementteam van het instituut. Binnen dat team ben je verantwoordelijk voor een aantal instituutsbrede portefeuilles afhankelijk van je profiel en ambities.

De directeur van het ILC is de leidinggevende, aan wie je verantwoording aflegt.

Wat jij hebt;

  • Je hebt minimaal een afgeronde masteropleiding;
  • Je hebt aantoonbare werkervaring bij voorkeur in een vergelijkbare managementfunctie binnen het hoger onderwijs of vergelijkbare omgeving;
  • Je hebt visie op onderwijs en praktijkgericht onderzoek. Je weet werk te maken van het op systematische wijze voortdurend verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek;
  • Je hebt inzicht en aantoonbare ervaring in voor bedrijfsvoering relevante zaken, zoals onderwijs- en inzetplanning, financiën en HR, alsook de processen en systemen waarmee binnen het hoger onderwijs wordt gewerkt;

Wie jij bent;

  • Je bent een verbindende teamspeler. Voor de docenten en de zelforganiserende teams heb je een coachende en faciliterende stijl. Waar nodig kun je acteren als een aanvoerder die kan inspireren, verbinden en ondersteunen;
  • Je bent een mensgericht persoon die inbreng en de initiatieven van onze professionals waardeert en ondersteunt, hierbij doelbewust acteert en zorgt voor draagvlak en persoonlijke- en teamontwikkeling; 
  • Je bent in staat strategisch te denken en verbinding te leggen tussen relevante ontwikkelingen in het (veranderende) werkveld met het onderwijs en de interne organisatie van de Hogeschool Utrecht;
  • Je hebt een open, directe communicatiestijl en toont zelf reflecterend vermogen.
  • Je hebt een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.

Over de werkplek

Het ILC is één van de 22 onderwijsinstituten binnen de Hogeschool Utrecht. Momenteel studeren 1600 studenten bij het ILC en werken er 130 docenten, instructeurs en onderwijsassistenten. Het ILC is gehuisvest aan de Heidelberglaan 7 op het Utrecht Science Park in Utrecht. Binnen de opleidingen hebben we met het lectoraat en met het ILAB 25 moderne laboratoria, waar onderwijs en onderzoek worden uitgevoerd samen met het werkveld. Onze opleidingen zijn goed geaccrediteerd en wij zijn er trots op dat deze inspanningen en aandacht voor kwaliteit ook door onze studenten en het werkveld sinds jaar en dag volop wordt gewaardeerd.

Wat wij je bieden

Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract (D3) met in overleg een omvang van 0,8 -1 fte. We zien graag dat je start per het nieuwe studiejaar (22 aug 2022) of zoveel eerder als mogelijk is. Verlenging en vast dienstverband behoren daarna tot de mogelijkheden. Bij benoeming van een interne kandidaat behoudt deze zijn/haar huidige rechtspositie. Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal € 5401,60 en maximaal € 6579,22 (schaal 13). Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een vaste eindejaarsuitkering van 8.3%. Wij hebben daarnaast uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. Verder is er keuze tussen een kortere werkweek of meer verlof bij een langere werkweek en is er flexibiliteit in werktijden. Wij hebben een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extra’s zoals kortingen bij andere verzekeringen, aanschaf software en fitness.

Wij geloven dat medewerkers het beste tot hun recht komen in een inclusieve werkomgeving waar respect, samenwerking en aandacht voor individuele kwaliteit en (talent)ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Als inclusieve werkgever uitnodigen wij daarom nadrukkelijk alle doelgroepen om te solliciteren. Een referentie, digitale check op diploma en identiteitsbewijs en de aanvraag van een VOG zijn onderdeel van de procedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Je kunt tot en met 6 juni 2022 uitsluitend direct online solliciteren.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 16 juni en woensdag 22 juni 2022.
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Directeur Instituut for Life Sciences & Chemistry, 06-42541144,  patrick.cramers@hu.nl.

Meer informatie over werken bij Hogeschool Utrecht is verder te vinden op https://www.hu.nl/werkenbij

Vacature delen op:
Referentienummer:
2069
Regio:
Utrecht
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd
Werkuren:
Fulltime
Parttime
Werkdagen:
Dag
Startdatum:
12-05-2022
Sluitingsdatum:
06-06-2022
Company homepage:
http://www.hu.nl
Terug naar boven