Opleidingsmanager Technische Bedrijfskunde

Solliciteren

Zorgdragen voor de ontwikkeling en uitvoering van excellent onderwijs binnen het Instituut voor Design en Engineering en het aansturen van een team van gedreven professionals: dat vraagt om een kwaliteitsbewuste en ontwikkelingsgerichte leider die uitstekend kan samenwerken.

Technische Bedrijfskunde is een van de vier bacheloropleidingen binnen het Institute for Design & Engineering. Om te zorgen dat het onderwijs excellent blijft en om aan te sluiten bij de behoeften vanuit ons technisch werkveld, wordt een grote curriculuminnovatie voorbereid. Daarin komt  het leerproces van de student centraal te staan. Om dat voor elkaar te krijgen gaan we onder andere aan de slag met leerteamleren en programmatisch toetsen. Naast de onderwijsinnovatie is er ook in de organisatie het nodige gebeurd afgelopen jaren. Zo is het team behoorlijk gegroeid (op dit moment 54 collega’s sterk) en hebben we de beoordelingscyclus vervangen door een cyclus van ontwikkelgesprekken.

Om sturing te geven aan het bestendigen van deze innovaties zijn we op zoek naar een Opleidingsmanager. In deze rol ben je samen met drie teamleiders verantwoordelijk voor de aansturing van het onderwijs, het team (ca.40 fte) en de bedrijfsvoering. Daarnaast ben je in het instituutsmanagementteam verantwoordelijk voor een aantal portefeuilles, zoals kwaliteit, onderwijslogistiek, finance, etc. Dit vraagt een goede organisator die conform beleid de gestelde doelen weet te realiseren. Ook ben je kwaliteitsbewust en weet je hoe te komen tot continue verbetering van onderwijs in de balans van studeerbaarheid, doceerbaarheid en organiseerbaarheid.

We zoeken een mens- en resultaatgerichte leider met visie op onderwijs, de vernieuwing daarvan, de verbinding met praktijkgericht onderzoek kijkend naar de toekomst van het technische domein. Daarbij denk je van buiten naar binnen en weet je ontwikkelingen in het werkveld en de samenleving te vertalen naar onderwijs dat recht doet aan het (veranderende) beroeps- en werkgelegenheidsperspectief. Daarnaast heb je kennis van bedrijfsvoering en HR-management.

Als persoon zien we in jou terug dat je een verbinder bent, met oog voor de mensen in je team. Daarnaast ben je analytisch sterk en ontwikkelingsgericht. Je hebt er plezier in om in een bewegende onderwijs omgeving richting te geven en weet mensen daarin mee te nemen.

Wie jij bent

 • Je hebt een visie op onderwijs(vernieuwing) in het technisch domein en bent in staat om die visie naar concreet beleid te vertalen;
 • Een (aantoonbaar) stevige, proactieve, stressbestendige en zorgvuldige professional;
 • Teamspeler, maar ook leider die met draagvlak én daadkracht werk weet te maken van organisatie- en onderwijsvernieuwing;
 • Inspirerende, verbindende en overtuigende gesprekspartner voor docenten, diensten, kenniscentra, lectoren, externe relaties enz.;
 • In bezit van een Masteropleiding (technisch of onderwijskundig is een pré);
 • Ervaring in een (vergelijkbare) managementfunctie is eveneens een pré

Werkomgeving

Je bent werkzaam voor het Institute for Design & Engineering en komt terecht in een no-nonsense omgeving met een open feedbackcultuur. Daarnaast is er veel ruimte voor nieuwe initiatieven en wordt er veel samengewerkt. De collega’s van het instituut delen de passie om nieuwe dingen te leren en beter te worden en vieren samen successen.

Wat wij je bieden

Wij bieden je een inspirerende werkomgeving op het snijvlak van techniek en onderwijs. Je werkt met hoogopgeleide professionals in onderwijs, onderzoek en werkveld samen aan kwalitatief hoogwaardig onderwijs. 

Maar er is natuurlijk meer:

 • Wij bieden een arbeidsovereenkomst een jaarcontract (D4) met een omvang van 0,8 tot 1,0 fte;
 • Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal €5.401,60 en maximaal € 6.579,22 (schaal 13);
 • Een tegemoetkoming in de eigen bijdrage van de zorgverzekering van € 300,00 bruto per jaar naar rato dienstverband;
 • Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Wij hebben daarnaast uitstekende studie en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Bij een fulltime dienstbetrekking bestaat de mogelijkheid tot wel 428 uur verlof per jaar;
 • Verder is er flexibiliteit in werktijden;
 • Uiteraard een smartphone en een laptop;
 • Een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extra’s zoals fietsplan en kortingen bij andere verzekeringen, software en fitness;
 • En tenslotte maar zeker niet onbelangrijk: een fijn team om in en mee te werken! 

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden? Dan kun je tot en met 29 mei 2022 uitsluitend online solliciteren. Een assessment maakt mogelijk deel uit van het selectieproces.

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Machiel van de Laar via machiel.vandelaar@hu.nl.

Vanuit de overtuiging dat diversiteit bijdraagt aan ons onderwijs en onderzoek, worden kandidaten met verschillende achtergronden, ervaringen en beperkingen met nadruk uitgenodigd om te solliciteren. Een referentie, digitale check op diploma en identiteitsbewijs en de aanvraag van een VOG zijn onderdeel van de procedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen op:
Referentienummer:
2081
Regio:
Utrecht
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd
Werkuren:
Fulltime
Parttime
Werkdagen:
Dag
Startdatum:
13-05-2022
Sluitingsdatum:
29-05-2022
Company homepage:
http://www.hu.nl
Terug naar boven