Ben jij die research engineer die data uit sensoren inzichtelijk kan maken voor onderzoekers en helpt zo maatschappelijke vraagstukken op te lossen? Lees dan zeker verder!

Research Engineer

Solliciteren

Wie zijn wij?

Eén van de vijf ambities uit het HU ambitieplan 2026 is digitalisering, waar wij als dienst IM&ICT natuurlijk graag aan bijdragen. Onderzoeksprocessen worden steeds meer ondersteund met digitale tools, maar ook de digitalisering in de maatschappij heeft direct impact heeft op ons onderzoek. Daarvoor richten we een ‘state-of-the-art’ digitale onderzoeksomgeving in samen met SURF en andere hogescholen en ontwikkelen we samen met lectoren, onderzoekers en studenten toepassingen voor het verzamelen en verwerken van data.

 

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Dynamisch en breinbrekers! Maandag werk je voor het lectoraat “Innovatie van beweegzorg”. Samen met een onderzoeker en fysiotherapeuten werk je aan een sensor die de beweging monitort van een nieuw behandelplan. De requirements zijn zo goed als duidelijk dus jij werkt vandaag aan het prototype, je zorgt ervoor dat nieuwe features goed getest zijn en de documentatie op orde is. Daarvoor heb je vandaag ook afspraak staan met je collega Research Engineer om de lessons learned van het vorige project op te pikken. In de middag sluit je ook nog aan bij een kennissessie over data governance, zodat je ook op de hoogte blijft van die ontwikkelingen binnen de HU en weer een paar nieuwe collega’s leert kennen. Op dinsdag en woensdag werk je voor en met team Digitale Onderzoeksomgeving, waarbij op dinsdag gebrainstormd wordt over digitaal archiveren en of een goedkoper alternatief de moeite waard is om te verkennen. Ook refinen jullie enkele nieuwe features voor de SURF Research Drive, zodat deze door SURF verder ontwikkelt kunnen worden. Woensdag is de sprintwissel en presenteren jullie als team de ontwikkelingen aan zo'n 75 onderzoekers en geïnteresseerden. Dit keer hoef jij niet te presenteren, maar altijd leerzaam welke vragen en behoeftes er spelen. Op donderdag staan en beheerwerkzaamheden op de planning. Het viel wel mee, want na een uurtje had je TOPdesk tickets al weggewerkt. Op vrijdag kan je weer verder werken aan het prototype en staat er een intakegesprek gepland met een nieuwe onderzoeker die ook “iets” wil programmeren.

 

Wat bieden we jou?

 • Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie deze om te zetten naar een vaste aanstelling (D3)  met een omvang van 0.8-1.0 fte.
 • Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal € 3.881,09 en maximaal € 5.332,48 (schaal 11);
 • Een tegemoetkoming in de eigen bijdrage van de zorgverzekering van € 300,00 bruto per jaar naar rato dienstverband;
 • Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Wij hebben daarnaast uitstekende studie en ontwikkelingsmogelijkheden. Om je een voorbeeld te geven, maar zeker niet het enige: jaarlijks wordt een ontwikkelfestival georganiseerd met interessante workshops waar jij als HU medewerker gratis aan kunt deelnemen;
 • Bij een fulltime dienstbetrekking bestaat de mogelijkheid tot wel 428 uur verlof per jaar;
 • Verder is er flexibiliteit in werktijden;
 • Uiteraard een smartphone en een laptop;
 • Een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extra’s zoals fietsplan en kortingen bij andere verzekeringen, software en fitness;
 • En tenslotte maar zeker niet onbelangrijk: een fijne dynamische werkomgeving die bruist van de energie!

 

Wat bied jij ons?

 • Minimaal een relevante HBO ICT opleiding afgerond;
 • Solide kennis van IT-systemen;
 • Gedegen programmeervaardigheden (R en/of Python);
 • Ervaring met het ontwikkelen van webapplicaties;
 • Ervaring met beheer van Linux architectuur en Cloud Computing;
 • Ervaring in het onderwijs aangaande het programmeren in R is een pré;
 • Agile / Scrum kennis en ervaring.

 

Waarom bij ons werken?

Wie kan dat beter vertellen dan jouw mogelijk toekomstige collega. Rins Rutgers is Research Engineer: "Wat het werk bij de hogeschool aantrekkelijk maakt? Ik kan mijn eigen creativiteit kwijt in een onderzoeksgroep. Ik zit in de hoek van de onderzoekers, de mensen met creatieve ideeën.’ Als ICT’er draag ik graag bij aan de oplossing van gezondheidsvraagstukken, onder andere in opdracht van het lectoraat Leefstijl en Gezondheid. Hoe kan je  data verzamelen over het herstel van mensen die een hersenbloeding hebben gehad? ‘We bouwen een webapplicatie en geven ze sensoren mee die we op tien momenten uitlezen. Echt mooi om te zien als mensen dan vooruitgang boeken."

Benieuwd naar meer "waarom"? Neem dan een kijkje op onze pagina, waar meer ICT collega's vertellen over hun werk bij Hogeschool Utrecht: https://www.hu.nl/imict

 

Enthousiast?

Denk jij dat jij en de HU een goede match zijn en ben je enthousiast geworden? Dan kun je tot en met 15 juli uitsluitend online solliciteren. Als je meer informatie wilt over deze functie, neem dan contact op met Research Engineer Rins Rutgers +31623463975, of Manager Ellen Schuurink 06 146 358 33. Meer informatie over werken bij Hogeschool Utrecht is verder te vinden op www.werkenbijhu.nl. Spreken we je snel?

 

We work hybride which means that we regularly meet on location, therefor living in the Netherlands is a requirement for the job. English applicants are of course welcome, but they must know that Dutch is the common language.

De sollicitatieprocedure is te vinden in de sollicitatiecode op onze site https://werkenbijhu.nl/arbeidsvoorwaarden. Hier is ook een link naar de CAO-HBO te vinden.

 

Wij geloven dat medewerkers het beste tot hun recht komen in een inclusieve werkomgeving waar respect, samenwerking en aandacht voor individuele kwaliteit en (talent)ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Als inclusieve werkgever nodigen wij daarom nadrukkelijk alle doelgroepen op om te solliciteren. Een referentie, digitale check op diploma en identiteitsbewijs en de aanvraag van een VOG zijn onderdeel van de procedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Vacature delen op:
Referentienummer:
2087
Regio:
Utrecht
Heel Nederland
Vacaturetype / functietype:
Contract
Werkuren:
Fulltime
Parttime
Werkdagen:
Dag
Startdatum:
16-05-2022
Sluitingsdatum:
15-07-2022
Locatie:
Utrecht
Company homepage:
http://www.hu.nl
Terug naar boven