Docentonderzoeker Circulaire Economie met Technisch Bedrijfskundige focus

Solliciteren

De opleiding Technische Bedrijfskunde en Het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities zijn gezamenlijk opzoek naar een docentonderzoeker. In deze rol heb je de kans om onderzoek te doen naar binnen een van de belangrijke maatschappelijke uitdagingen van dit moment. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om de opgedane kennis meteen over te dragen aan de nieuwe generatie technische professionals.

Het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities is een platform voor het bedrijfsleven, kennisinstellingen en Hogeschool Utrecht waar gezamenlijk vernieuwende producten en diensten worden ontwikkeld die de realisatie van slimme, duurzame en gezonde steden dichterbij brengt. Startende en ervaren professionals hebben hiermee de mogelijkheid om via het onderwijs of via bij- en nascholing de nieuwste toepasbare kennis en inzichten op dit gebied op te doen. Tevens verricht het platform onderzoek. In projecten werken studenten, bedrijven, docenten en onderzoekers samen om nieuwe kennis en inzichten tot toepassing te brengen.

Technische Bedrijfskunde is de grootste opleiding binnen het Institute for Design & Engineering. We verzorgen relevant en actueel onderwijs gericht op alle domeinen van de technische bedrijfskunde. Onze studenten worden van oudsher opgeleid tot procesverbeteraars, en steeds meer ook als ontwerpers van processen binnen de technisch bedrijfskundige context. Het werkveld wordt complexer en steeds meer interdisciplinair. Binnen ons Institute for Design & Engineering (IDE) werken onze studenten dan ook samen met studenten, docenten en onderzoekers uit andere disciplines aan praktische vraagstukken uit het werkveld.

Als onderzoeker ga je werken op het INTERREG NWE project Transform-CE. Transform-CE onderzoekt circulaire business modellen van bedrijven die gerecycled plastic gebruiken, Transform-CE ondersteunt bedrijven bij de vermeerdering van de inzet van gerecycled plastic in hun producten en Transform-CE zet een tweetal pilot plants op voor het opwerken van single use plastic uit huishoudelijk afval tot nieuwe grondstof. Daarnaast ga je als docent aan de slag bij Technische Bedrijfskunde.

Werken als docent bij TBK is een uitdaging waarbij veel ruimte is om jezelf te ontwikkelen en met jouw talenten, ambitie en beroepservaring een substantiële bijdrage te leveren aan de persoonlijke en professionele vorming van (jong) volwassenen. Vind jij het leuk om studenten te coachen in de ontwikkeling van hun professionele competenties, hen te begeleiden in hun leerproces en een leven lang leren mentaliteit bij hen te ontwikkelen? Werk je graag in een gezellig team in een open en professionele cultuur? Dan willen we graag kennismaken!

In het kort

 • Je begeleidt en coacht studenten TBK tijdens hun leerproces. Dit doe je in leerteams, een op een begeleiding, in workshops of in werkcolleges.
 • Je voert onderzoek uit naar duurzame business modellen voor het gebruik van gerecycled plastic.
 • Je adviseert bedrijven over de mogelijkheden voor inzet van gerecycled plastic in hun productieproces.
 • Je legt onderzoeksresultaten vast in publicaties en deelt deze tijdens projectbijeenkomsten en conferenties.
 • Je ontwerpt onderwijs en weet daarbij onderzoek en onderwijs te verweven.   
 • Je begeleidt studenten binnen jouw onderzoek.
 • Je ontwikkelt een roadmap voor de recycling van kunststoffen.
 • Je organiseert stakeholder- en projectbijeenkomsten.
 • Je ambieert / neemt een rol als projectleider.
 • Je acquireert nieuwe projecten op het gebied van circulaire economie / duurzaamheid.

Wie je bent

 • Je bent bekend met het werkveld van circulaire economie en recycling en je bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen.
 • Je hebt kennis van/ervaring met technisch bedrijfskundige onderwerpen, zoals Finance, Techniek, Logistiek, Maintenance, Sales, Organisatiekunde.
 • Je bent bekend met literatuur over circulaire business modellen.
 • Je vindt het leuk om studenten te begeleiden in hun leerproces en om jouw kennis te delen.
 • Affiniteit met de maakindustrie.
 • Goed in organiseren en netwerken.
 • Zelfstandig en kritisch.
 • Je bent en werkt resultaatgericht.
 • Affiniteit met het onderwijs en het begeleiden van studenten.

Wat je hebt

 • Je hebt een masterdiploma in een relevante opleiding, bijvoorbeeld Sustainability, Environmental Science, Innovation Science, Engineering etc.
 • Ervaring/affiniteit met (student)begeleiding en het opleiden van jonge mensen.
 • Wetenschappelijke ambities en je hebt kennis van onderzoeksmethodologie.
 • Aantoonbare werkervaring met onderzoek op het gebied van duurzaamheid en ervaring met het acquireren van projectsubsidies
 • Je beschikt over een goede Nederlandse en Engelse taalvaardigheid.

Wat wij je bieden

Je krijgt een jaarcontract (D4) met een omvang van 0,9 fte, met eventueel de mogelijkheid dit uit te breiden met onderwijstaken tot 1 fte. Van deze aanstelling ben je 0,6 fte in dienst bij het CoE, 0,3 of 0,4 fte werk je als docent bij TBK. Verlenging behoort tot de mogelijkheden. Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is afhankelijk van je ervaring minimaal 3.881,09 en maximaal € 5332,48 (schaal 11). Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%. Wij hebben daarnaast uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. Het behalen van je Basis Didactische Bekwaamheid is een eis voor het onderwijs. Je krijgt van ons de cursussen onderwijsuitvoer, onderwijsontwikkeling en examineren aangeboden als onderdeel van je inwerktraject. Wij hebben tenslotte een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extra’s zoals fietsplan en kortingen bij andere verzekeringen, software en sportfaciliteiten.

Meer informatie en solliciteren

Meer informatie over deze vacatures kun je krijgen bij Martijn Rietbergen, bereikbaar via e-mail martijn.rietbergen@hu.nl (Programma Manager Center of Expertise - Transform-CE project) of Machiel van de Laar, opleidingsmanager TBK, bereikbaar via machiel.vandelaar@hu.nl. De vacature staat open tot 17 augustus 2022 of wanneer een geschikte kandidaat gevonden is.

Vacature delen op:
Referentienummer:
2188
Startdatum:
23-06-2022
Sluitingsdatum:
17-08-2022
Contactpersonen:
Suzanne van Kooten
Company homepage:
http://www.hu.nl
Terug naar boven