Ben je een bevlogen docent en ook nog eens vaardig in software development? Of heb jij bakken aan ervaring met het organiseren van leren - in de praktijk of in het onderwijs - voor software developers? Dan komen we graag met jou in contact!

Docent / Coach Ad Software Development

Solliciteren

Associate degrees

Wij zijn binnen de HU sinds 2018 gestart met het Instituut voor Associate degrees (IAd) waarmee we tweejarige hbo-opleidingen aanbieden op onze locatie in Amersfoort. Deze Ad-opleidingen hebben een zelfstandige positionering op NLQF-niveau 5, tussen mbo niveau 4 en bachelor op niveau 6 in. Bij het ontwikkelen van deze Associate degree’s werken we samen met het regionale mbo, onze aanpalende bachelors, bedrijven en instellingen. Een Ad is daarmee een uitstekende vervolgopleiding voor mbo'ers, maar is ook uitermate geschikt voor praktisch ingestelde havisten.

Wij onderscheiden ons niet alleen door onze didactische benadering toe te spitsen op arbeidsmarktgeoriënteerde studenten, maar ook door innovatief onderwijs vanuit de twee leidende principes van onze onderwijsvisie:

1) Vanuit een positieve feedbackcultuur en growth mindset staat de ontwikkeling van de student tot beroepsbeoefenaar op Ad-niveau centraal.

2) In een praktijkgerichte leeromgeving wordt vanuit ‘hele taken’ onderwijs het onderzoekend vermogen gestimuleerd, waarin de student zich naar integrale bekwaamheid ontwikkelt.

Ons onderwijs wordt dan ook ontwikkeld vanuit het 'hele taken'-gedachtegoed, op basis van 4C/ID, waarbij de individuele competentie-ontwikkeling ten behoeve van het aanleren van vaardigheden uit de beroepspraktijk centraal staat. Begeleiding van de student tijdens zijn/haar ontwikkeling is essentieel en het onderwijs is daarop ingericht door 'assessment for learning' in een feedbackcultuur. Er is veel ruimte voor praktijksituaties en bij voorkeur wordt het praktijkdeel ontwikkeld in co-creatie met het werkveld. De ontwikkeling van de student wordt ondersteund door leerteamleren en programmatisch toetsen. Op deze wijze faciliteren wij doorlopende leerlijnen van mbo naar Ad en vanaf Ad naar bachelor.

Functie

Als docent/coach Ad Software Development bestaat jouw werk uit verschillende rollen. Zo verzorg je onderwijs en leertaken waarin studenten worden uitgedaagd hun code en project op een hoger niveau te tillen, coach je projectteams in het werken aan een leertaak en onderhoud je contact met studenten op stageadressen en met praktijkbegeleiders en externe coaches. Je staat in nauw contact met je studenten en geeft hun veelvuldig feedback op de door hun ontwikkelde beroepsproducten en op hun aandeel in het proces. Denk daarbij enerzijds aan het reviewen van software, waarbij je ook werkveldpartners weet te betrekken als inspiratie voor studenten. Anderzijds sluit je als leerteambegeleider aan bij de ontwikkelvragen en -uitdagingen van de studenten en coach je ze in het articuleren van hun leervraag en vervolgstappen. Daarbij zorg je voor een veilige en open sfeer tussen de leerteamgenoten en help je ze om met elkaar, als peers, deze lerende en professionele houding steeds meer vorm te geven.

Jouw profiel

We horen graag naast wat je meeneemt, ook wie je bent en waar jij naar op zoek ben in een werkgever. Om succesvol te zijn in deze rol zijn een aantal voorwaarden van belang:

 • Je bezit inhoudelijke, actuele en relevante werkveld-gerelateerde kennis en vervult zodoende een expertfunctie; denk daarbij aan principes en toepassing van object-georiënteerd programmeren in b.v Java, C#, TypeScript, en heb je kennis van Microservices, Docker, Testautomatisering en DevOps-pipelines;
 • Je hebt ervaring met leerteamleren, waarbij de lerende wordt begeleid en uitgedaagd zijn eigen leren centraal te stellen en de persoonlijke ontwikkeling vorm te geven;
 • Je hebt minimaal een bacheloropleiding en bij voorkeur ook uitgebreide werkervaring in het werkveld;
 • Bij voorkeur beschik je over didactische bagage (theorie en praktijk) en bekend met vernieuwende, activerende en praktijkgerichte onderwijsvormen en programmatisch toetsen, of in staat en bereid deze eigen te maken middels interne trainingen, het inlezen in onderwijskundige literatuur en het meekijken met collega’s;
 • Je krijgt energie van het coachen en begeleiden van aankomende professionals;
 • Je staat bekend als iemand die naar ontwikkelen kijkt vanuit een ‘growth mindset’ en weet anderen hierin mee te nemen;
 • Je bent een teamspeler pur sang: samenwerken zit in je bloed en daarbij kun je uitstekend over de grenzen van opleidingen en organisaties kijken en werken;
 • Je hebt oog voor ontwikkelingen in de branche en weet dit in co-creatie met de beroepspraktijk door te vertalen naar het onderwijs.

 Wat bieden we jou

Behalve een uitdagende rol als Docent/ Coach Ad Software Development is de HU een werkgever met prachtige ambities en goede voorwaarden.

 • Een arbeidsovereenkomst van een jaar (D4) met een omvang van 0,6 tot 0,8 fte;  
 • Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal €3.881,09 en maximaal €5.332,48 op basis van 1,0 fte (schaal 11). Mocht je niet volledig aan de gevraagde voorwaarden voldoen, maar je bent wel erg enthousiast. Voel je dan alsnog vrij om te reageren. We kijken in de procedure welke bijdrage jij kan doen aan de opleiding en welke werkzaamheden hierbij passen. Een inschaling in schaal 10 is hierbij dan mogelijk.
 • Een tegemoetkoming in de eigen bijdrage van de zorgverzekering van € 300,00 bruto per jaar naar rato dienstverband;
 • Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Wij hebben daarnaast uitstekende studie en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Bij een fulltime dienstbetrekking bestaat de mogelijkheid tot wel 428 uur verlof per jaar;
 • Verder is er flexibiliteit in werktijden;
 • Uiteraard een smartphone en een laptop;
 • Een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extra’s zoals fietsplan en kortingen bij andere verzekeringen, software en fitness;

Enthousiast?

Ben je enthousiast en wil je direct solliciteren? Dat kan uitsluitend online via de sollicitatiebutton tot en met 15 augustus. We ontvangen graag jouw cv en een korte motivatie.

Spreken we je snel? 

Wij geloven dat medewerkers het beste tot hun recht komen in een inclusieve werkomgeving waar respect, samenwerking en aandacht voor individuele kwaliteit en (talent)ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Als inclusieve werkgever nodigen wij daarom nadrukkelijk alle doelgroepen op om te solliciteren. Een referentie, digitale check op diploma en identiteitsbewijs en de aanvraag van een VOG zijn onderdeel van de procedure.

Vacature delen op:
Referentienummer:
000
Startdatum:
22-08-2022
Sluitingsdatum:
15-08-2022
Locatie:
Amersfoort
Company homepage:
http://www.hu.nl
Terug naar boven